فیات سی ینا – Fiat Siena که در کشورمان توسط شرکت خودرو سازی صنعت پارس تاپکو تولید می شود، درواقع گونه سدان و صندوقدار فیات پالیو می باشد. فیات ایتالیا همزمان با رنو فرانسه که l90 را برای بازارهای جهان سومی آماده می نمود پروژه فیات ارزانی که بتواند در این بازارها رقابت کند را آغاز کرد. در سال 1996 برای نخستین بار فیات پالیو در تاسیسات تولید خودرو فیات در برزیل متولد شد. این خودرو همانند لوگان درحال حاضر در کشورهای متعددی نظیر آرژانتین، هند، برزیل، چین، ترکیه، مصر، ایران و … تولید و مونتاژ می گردد. سی ینا در اصل نامیست که برای نمونه های غیر اروپایی فیات پالیو که صندوقدار می باشند اطلاق می شود.
سی ینا خودرویی در کلاس سدان و بطور خلاصه جمع و جور است که ویژگی های یک اتومبیل اقتصادی را دارد. در حقیقت می توان برای درک بهتر سینا آن را با کیا ریو مقایسه نمود. طراحی سی ینا به سال 1996 می رسد و مدلی که در ایران به فروش رسید، دومین فیس لیفت از نسل اول این مدل است که تولید آن تا سال 2012 در ایتالیا ادامه داشت. در این سال نسل دوم سی ینا طراحی شد. که به ایران راه نیافت.
این خودرو مجهز به پیشرانه ای 4 سیلندر به حجم 1368 سی سی است که توانایی تولید 77 اسب بخار را داراست. این نیرو توسط یک جعبه دنده 5 سرعته به چرخ های جلو می رسد و می تواند سی ینا را ظرف مدت 13.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برساند. حداکثر سرعت این خودرو نیز 162 کیلومتر است.
شاید بتوان یکی از دلایل شکست این مدل در بازار ایران را همین توانایی فنی کم آن دانست.
هرچند که موتور کوچک سی ینا تنها 6.5 لیتر سوخت در هر صد کیلومتر مصرف می کرد، ولی وزن 1100 کیلوگرمی آن باعث می شد تا نتواند خودرویی با شتاب و کشش مناسب باشد. همچنین خودروهای داخلی مانند 405 و سمند با قیمتی کمتر از سی ینا، قدرت و فضای بیشتری در اختیار مشتری قرار می دادند و با توجه به اینکه نیاز مشتریان ایرانی به خودروهای خانوادگی و جادار است که بتواند در جاده های کوهستانی کشورمان به خوبی تردد کند، سی ینا چندان انتخاب مناسبی به نظر نمی رسید. البته نمی توان از کیفیت بالاتر سی ینا را نادیده گرفت.
یکی از ویژگی های مثبت سینا را می توان طراحی آن دانست. هر چند که سی ینا خودرویی اقتصادی و ارزان قیمت است، اما طراحی آن یک خودروی میان رده را در ذهن تداعی می کند. البته در نمای جانبی، زوایای اتاق و درب های خودرو کمی قدیمی به نظر می رسند زیرا همانطور که پیشتر گفته شد، طراحی سیانا به اواسط دهه 90 میلادی باز می گردد و در سال 2004 دومین فیس لیفت بر جلو و عقب این خودرو صورت گرفت. به همین دلیل نمای جلویی و پشتی سی ینا نسبت به سایر قسمت ها مدرن تر به نظر می رسد. در مجموع طراحی بدنه سی ینا را می توان زیبا و بسیار مناسب برای یک خودروی اقتصادی دانست.
در نمای داخلی نیز سی ینا از طراحی مدرن و مناسبی برخوردار است. به نظر می رسد کوشش طراحان فیات بر این بوده تا تمام متریال و قسمت های داشبورد به گونه ای طراحی شوند که این خودروی کوچک جادار به نظر برسد. داشبورد سی ینا هرچند ساده اما زیبا طراحی شده کیفیت قابل قبولی به عنوان یک خودروی اقتصادی ارائه می دهد. سرنشینان جلویی از جای پای مناسبی برخوردار هستند و ردیف عقب هم برای افرادی با قد متوسط مناسب و راحت است. در بخش فضای داخلی نیز می توان سی ینا را خودرویی هم رده ریو دانست.
معرفی شرکت و مشاوره
زمان پشتیبانی 9 تا 18 است
معرفی شرکت و مشاوره
زمان پشتیبانی 9 تا 18 است